Десет футболни клуба от региона все още не са се пререгистрирали в ММС

Президентът на БФС Михаил Касабов изпрати писмо до председателите на зоналните и областните съвети, с което се иска процедурата по вписване в публичния регистър на ММС на футболните клубове, участващи в администрираните от ЗС и ОС на БФС първенства, да се ускори.

„Уведомяваме ви, че всички държавни институции са възобновили работния процес и съобразно епидемичната обстановка в страната, спазвайки всички изисквания и препоръки за безопасност, съдействайте и оказвайте компетентна помощ на представителите на футболните клубове за изготвяне образците 4, 5 и 6 с приложенията към тях.

ФК, които не отговарят на изискванията на Закона за физическото възпитание и спорта и не са вписани в публичния регистър на ММС, няма да имат право да участват в спортно-състезателната 2020/2021 г.

Задължаваме АФЛ и председателите на ЗС и ОС да уведомят всички невписани до този момент ФК, участващите в администрираните от БФС първенства“, се казва в писмото от шефа на централата.

Малко преди въвеждането на извънредното положение пререгистрираните клубове бяха само 280 (с 224 по-малко от тези, гласували на последния конгрес на БФС). Освен правото си за участие в състезания нерегистрираните клубове ще загубят и правото си на глас в общи събрания. От нашия регион десет клуба, участвали на последния конгрес на БФС, все още не са се пререгистрирали. Сред тях са кандидатът за Трета лига „Янтра“ (П. Тръмбеш), ФК „Ресен 2012“ (Ресен), „Лозен“ (Сухиндол), „Лато“ (Алеково), „Земеделец“, „Козловец“, „Бенковски“ (Б. Сливово), „Алекс ОК“ (Шемшево) и „Владислав“ (Джулюница).

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *