658 четения

„Джуниър бенд“ с шоу във Велико Търново след тримесечната пауза

В ИСТИНСКО ШОУ ПРЕВЪРНАХА ПЪРВОТО СИ УЧАСТИЕ СЛЕД ТРИМЕСЕЧНАТА ПАУЗА ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА МУЗИКАНТИТЕ ОТ „ДЖУНИЪР БЕНД“ на СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. Възпитаниците на маестро Йордан Цветанов свириха повече от час в парк „Дружба“ и приковаха вниманието на десетки деца и техните родители, които дойдоха, за да се насладят на изкуството на младите музиканти.

„Това е първото участие на оркестъра след близо три месеца дистанционно обучение. Но онлайн репетиции трудно се провеждат, така че децата са истински герои, макар че имаше тук-там грешки в изпълнението им“, призна маестро Цветанов, но не скри задоволството си от доброто представяне на своите възпитаници.

Трима абитуриенти изпраща „Джуниър бенд“ тази година. Това са Йорданка Колева, която свири на флейта, саксофонистът Гален Николов и Ралица Ницова – на барабаните. И тримата са в оркестъра от шест години. За двама от тях Йордан Цветанов е убеден, че са избрали да се занимават с музика. Гален е решил да кандидатства в Консерваторията със саксофон, а Ралица иска да учи тонрежисура в Нов български университет.

На тяхно място във формацията вече са влезли трима нови изпълнители.

Йордан Цветанов е създателят на „Джуниър бенд“, който съществува като оркестър вече девет години. Музикантите са на възраст от 3 до 12 клас, осем са момичетата. Когато са на сцената или по площадите, децата свирят, танцуват и пеят.

Миналата година „Джуниър бенд“ се превърнаха в истински звезди в България. Децата обикаляха националните телевизии и на няколко пъти станаха герои във филми, които медиите направиха за тях. Освен това хлапетата сбъднаха мечтата си да свирят на една сцена със своите кумири от LUCKY CHOPS. Бендът беше на фестивали и участия в Италия и в Казан. Маестро Цветанов се надява, че ще успее да организира турне до края на тази година въпреки всички условности заради пандемията от коронавирус.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!