Италия отново посреща туристи, крие ли обаче това рискове

Кривата на заразяване може да се покачи отново, каза премиерът Джузепе Конте

Европа постепенно облекчава наложените заради коронавирус пандемията ограничения. Италия, която беше сред най-засегнатите на Стария континент страни, отваря границите си за туристи от повечето други европейски държави.

 

Ограниченията за пътуване в рамките на страната също ще бъдат премахнати, което означава, че хората могат да се движат свободно между различните региони, съобщава BBC.

Източник: iStock Photos/Getty Images

„Изправени сме пред изчислен риск имайки предвид, че кривата на заразяване може да се покачи отново“, каза премиерът Джузепе Конте през май при обявяването на плановете.

 

„Трябва да го приемем, в противен случай никога няма да можем да стартираме живота в страната отново“, заяви Конте.

Туризмът, който е от жизненоважно значение за икономиката на Италия, бе буквално замръзнал по време на вирусната пандемия.

 

Някои забележителности като Колизеума в Рим вече приемат туристи през последните дни. Въведени са редица предпазни мерки и ограничения.

Източник: iStock Photos/Getty Images

За разлика от времето преди началото на пандемията, когато Колизеумът привличаше тълпи туристи, сега ще се допускат между 200 и 300 души.

Посещенията ще стават само с предварителна резервация, ще се мери температурата на влизащите, а посетителите трябва да носят маски.

През 2019 г., Колизеумът е бил посетен от 7 и половина милиона души.

 

Властите в южноиталианските провинции са притеснени, че свободното пътуване от епицентъра на заразата Ломбардия и северните съседни области Венето и Пиемонт може да влоши ситуацията на юг, както и се случи в началото на епидемията.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *