190 четения

Обявиха победителите в конкурса „Моят роден град“

10-ГОДИШНАТА НИКОЛ ПЕТРОВА ОТ ОУ „БАЧО КИРО” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ПОБЕДИТЕЛ В РАЗДЕЛА ЗА ПОЕЗИЯ В КОНКУРСА „Моят роден град“ на тема „Велико Търново – културна и духовна столица на България“, организиран съвместно от Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ съвместно с Регионалното управление на образованието. На второ място е Йоан Якимов, третокласник в ОУ „Бачо Киро” в Бяла черква, а трета е Ивона Димова, ученичка в трети клас в ОУ „Бачо Киро” във В. Търново.

При учениците от 11 до 14 г. победител е Виктория Колева, на 14 г., от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов”. Второто място е за Айлан Андреева, на 11 г., от Литературен клуб „Пегас(чета)” в Общински детски комплекс – Стражица, и на трето място е 12-годишната Маргарита Николова от ОУ „Димитър Благоев“ във В. Търново.

В трета възрастова група при децата на 15 – 18 г. победител е Михрибан Милчева, на второ място е Габриела Живкова. И двете момичета са ученички в 9 клас в Старопрестолната гимназия по икономика в старата столица. Трети е Стефан Стамов, осмокласник от Стражица.

Четвъртокласничката в ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново Натали Стоянова е победител при най-малките в раздела за проза. Втора е третокласничката Рая Жекова от ОУ „Бачо Киро“ в Бяла черква, а трета е Ивон Минева, на 8 г., от ОУ „Д. Благоев“ във В. Търново.

Десислава Добрева в пети клас на СУ „Емилиян Станев” във Велико Търново, Симона Вълкова, седмокласничка в СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Созопол, и Стефан Радойчев, на 14 години, от Американския колеж „Аркус“ са победителите във втората възрастова категория. При най-големите първа е Мария-Никол Цанева, осмокласничка в ПМГ „Васил Друмев”. На второ място е Савина Иванова от ПГСАГ „Ангел Попов”, а на трето място е Есил Шукриева, на 17 г., от Литературен клуб „Пегас(чета)” в Стражица.

В категорията „Изобразително изкуство“ при най-малките победител е Емануела Начева, втори клас в СУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш. Следват я Захра Сарвари, на 7 години, от СУ „Николай Катранов” в Свищов и Кристияна Владимирова, на 8 години, от СУ „Емилиян Станев” във В. Търново.

При децата на възраст 11 – 14 г. първата награда е за седмокласника от ОУ „П. Р. Славейков” във Велико Търново Кристиян Ташев. Втората награда е поделена между Стоян Диков, на 14 години, от ОУ „Свети Иван Рилски” в Балван и Стиляна Крумова – V клас, в ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново. А на трето място е Десислава Яръмова, на 13 години, от ОУ „Елин Пелин” в Първомайци.

В трета възрастова група победители са Никола Димитров, единадесетокласник в СУ „Емилиян Станев”, Момчил Енчев, на 17 г., от ПГСАГ „Ангел Попов”. Третото място е за Славена Стефанова, на 18 години, от същото училище и Ивон Панева, на 15 години, представител на галерия „Панев”.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!