274 четения

Респиратор за МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ дарение от „Кауфланд“ и „Лидл“

МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ЩЕ ПОЛУЧИ НОВ, МОДЕРЕН АМЕРИКАНСКИ РЕСПИРАТОР ОТ ТЪРГОВСКИТЕ ВЕРИГИ „КАУФЛАНД“ И „ЛИДЛ“. Двете компании обединиха сили в условията на извънредното положение за подпомагане на лечебните заведения у нас. Те дариха 300 000 лв. на здравното министерство, което от своя страна избрало на кои стационари да бъде предоставена жизненоважна апаратура.

Търновската болница ще разполага с микропроцесорен дихателен уред, модел CrossVent 3+, окомплектован с необходимото допълнително оборудване и консумативи.

Същата техника ще получат регионалните лечебни заведения във Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник и Разград.

„Радваме се, че за по-малко от два месеца успяхме да организираме доставката на апаратите, и то в условия на завишено търсене в световен мащаб, рестрикции в износа и риск от отмяна на презокеанска доставка. Вярваме, че чрез тях ще подпомогнем усилията на всички медицински специалисти, които са на първа линия в борбата с коронавируса извън София и големите градове, където предизвикателствата са също огромни“, заявяват в съвместно изявление управителите на Kaufland – Иван Чернев, и на „Лидл“ – Милена Драгийска.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!