53 четения

Връщат публиката на стадионите, 3000 билета ще пусне „Етър ВТ“ за мача с „Дунав“ (Русе)

Футболните фенове ще могат да гледат на живо мачовете на любимите си отбори след подновяване на първенството на Първа лига. Това става ясно от заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, обнародвана във вторник, според която се разрешава присъствие на публика по трибуните.

“Считано от 5.06.2020 г. се разрешава провеждането на първенството за Първа и Втора професионална футболна лига пред публика при заетост на местата до 30% от общия капацитет на стадионите и при настаняване на зрителите най-малко през две седалки”, гласи точният текст на заповедта.

10 000 са седящите места на стадион “Ивайло”, като от „Етър ВТ“ уточниха, че ще пуснат 3000 билета за мача с „Дунав“ (Русе).

Това би трябвало да означава, че БФС ще разреши около 3300 зрители да гледат към този момент мачовете на “виолетовите”. Заповедта указва, че зрителите трябва да сядат най-малко през две седалки при спазване на противоепидемичните мерки. Най-вероятно БФС ще излезе и с допълнителни указания как да става влизането на публиката и разполагането й по секторите, кой ще следи за спазването на разстоянията, продажбата на билетите и т.н. При всички случаи ще има указан максимален брой билети за всеки мач от даден клуб в зависимост от капацитета на всеки един стадион.

На този етап е ясно, че трябва да се спазва разстояние от 1,5 метра за секторите без седалки, дистанция на входовете и касите на стадиона и да се избягва струпване на хора на територията на комплекса.

Със сигурност е важно да се носят личните карти, а деца до 16 години трябва да са с придружител и попълнена декларация.

Засега не е указано и колко места ще бъдат предоставяни и на гостуващите агитки, но е напълно логично присъствието им да бъде разрешено. Така че феновете на “Етър ВТ”, които искат да подкрепят любимците си и при гостуванията, би трябвало да могат да го направят още за петъчния мач с “Локомотив” (Пловдив) на “Лаута”. Мачът е в петък от 18:45 часа, а два часа по-късно (21:00 ч.) е дербито между “Левски” и “Лудогорец”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!