Всички ясли и градини в община Лясковец подновиха приема на деца

В община Лясковец вече работят и шестте детски градини – трите в града и тези в Джулюница, Козаревец и Драгижево, както и единствената на територията на общината детска ясла „Мир”. Близо 400 малчугани са записани в забавачките, функциониращи на територията на кметството. Почти половината от всички деца са тръгнали отново на детска градина и ясла след дългия престой вкъщи.

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването при приема родителите задължително декларират, че децата им не са били в контакт със заразно болни и нямат признаци на заболяване и висока температура през последните 14 дни. Това са само част от мерките за сигурност. Тъй като отпуските на родителите вече са изчерпани, кметът на община Лясковец д-р Гецова, заедно с директорите на детските заведения решиха, че през летните месеци детските градини ще работят без прекъсване и без летен график за дежурство. Община Лясковец е осигурила шлемове за персонала и голямо количество ръкавици и всякакви дезинфектанти за детските заведения, а директорите имаха задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и катерушки и дезинфекция на помещенията, както и на всички предмети и играчки.

По селата занятията в детските градини също протичат нормално, със средна посещаемост, както се очакваше. В най-голямото село Джулюница се надяват през следващата седмица още родители да върнат децата си в „Сладкопойна чучулига” и така 25 ще бъде броят на посетителите там, разпределени в две групи – в Джулюница и една група във филиала на градината в Добри дял, сподели директорката Иванка Лазарова. Във „Вълшебство” в Драгижево и в „Детелина” в Козаревец завърналите се към занятия деца са повече от половината – 11 в Драгижево и 13 в Козаревец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.