273 четения

Безплатен интернет пред Царевец, в паркове и в Старо Търново

13 БЕЗПЛАТНИ ВИСОКОСКОРОСТНИ ТОЧКИ ЗА WI-FI ДОСТЪП ДО ИНТЕРНЕТ НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА ВЕЧЕ СА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Инициативата е факт с реализацията на проекта WIFI4EU на Европейската комисия, Изпълнителната агенция за иновации и мрежи, програмата в областта на далекосъобщенията по Механизма за свързване на Европа.

Интернет мрежата ще е със свободен достъп за минимум три години съгласно условията на проекта, предвиждащ осигуряване на устойчивост с последваща техническа поддръжка на инсталираното оборудване от страна на бенефициентите.

Община Велико Търново е реализирала доставка, инсталиране и въвеждане в експлоатация на цялостна система за предоставяне на Wi-Fi зона с налични 13 точки на интернет достъп за територията на града. Мрежата е с наименование WIFI4EU и вече е достъпна.

Безплатният интернет достъп е наличен на площад „Цар Асен I“ – пред крепостта Царевец, на панорамните площадки на улица „Стефан Стамболов“, на паметника „Асеневци“, площад „Съединение“ – пред Музей „Възраждане и Учредително събрание“, на паметник „Майка България“, в парковете „Марно поле“ „Никола Габровски“„Бузлуджа“, „Чолаковци“ и др.

Всички общини, реализирали инициативата за безплатен Wi-Fi достъп до интернет, вече са част от голямата WIFI4EU общност. Целта е подобряване на комуникацията, обмен на новини и информация, споделяне на опит и добри практики, разширяване на културните връзки и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!