Горнооряховските хандбалисти подновиха тренировки, мъжете са шести в крайното класиране на „А“ група

Горнооряховският „Локомотив” поднови тренировъчния процес за всички отбори на подрастващите до младежи включително. Подготовката ще продължи до края на юни, след което младите хандбалисти излизат във ваканция, съобщиха от клуба. Междувременно, както „Борба“ писа, Българската федерация по хандбал взе решение да прекрати първенствата на „А” и „Б” група за мъже и жени. Класирането преди прекъсването на шампионатите заради пандемията от коронавирус и извънредното положение е обявено за крайно.

Така варненският „Локомотив“ за четвърти пореден път печели шампионската титла при мъжете. Вицешампион е отборът на „Пирин 64“ (Гоце Делчев), а бронзовите медали са за „Осъм“ (Ловеч). Хандбалистите на „Локомотив” (Горна Оряховица) са шести.

Финалният турнир от Купа България при мъжете няма да се проведе.

Решение за първенствата на подрастващите още не е взето. Изчаква се становището на Министерството на младежта и спорта и дали ще бъде позволена състезателна дейност за децата. Ако и техните първенства бъдат прекратени, 19-годишните младежи на „Локомотив” ще се поздравят с поредния си дубъл – титла и купа. В зоналните първенства на децата отборите на „Локомотив” при 12 и 14 г. са временно на второ място, а 11-годишните водят в своята възрастова група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *