1012 четения

Рекорден брой ученици кандидатстват с музика в СУ „Емилиян Станев“

РЕКОРДЕН БРОЙ УЧЕНИЦИ КАНДИДАТСТВАТ С МУЗИКА В СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТАЗИ ГОДИНА. 37 седмокласници са подали заявления за изпита, който е вход за паралелката по изкуства. В нея има 13 места за бъдещи музиканти и 13 за бъдещи художници.

Учениците, подали заявления за изпита по изобразителни изкуства, са 104. Те се борят за 39 места. „Освен за паралелката по изкуства, с рисуване се кандидатства и за паралелката ни за графични дизайнери, където местата са 26. В момента само в СУ „Емилиян Станев“ има прием с рисуване, а интересът към музиката със сигурност е благодарение на чудесната работа на маестро Йордан Цветанов с „Джуниър бенд“, казва директорът на гимназията Кина Котларска. И допълва, че заради извънредната ситуация около коронавируса и онлайн обучението екипът на училището не е имал възможност да рекламира активно професиите и специалностите си. Но въпреки това кандидатите са повече и са изключително мотивирани.

Прием в три паралелки след завършено основно образование има СУ „Емилиян Станев“. Гимназията прави класове по графичен дизайн, изобразително изкуство и музика и третата паралелка е „Защита на информацията“.

В същото време училището изпраща един от най-големите си и силни випуски в седми клас. Основно образование тази година завършват 170 седмокласници, обединени в седем паралелки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *