4867 четения

Затвориха отделението за съмнителни за коронавирус пациенти в търновската болница

ПРЕМАХНАХА ОБОСОБЕНАТА МЕДИЦИНСКА СТРУКТУРА В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“, В КОЯТО СЕ НАСТАНЯВАХА СЪМНИТЕЛНИ ЗА КОРОНАВИРУС ПАЦИЕНТИ, научи „Борба“. Звеното се помещаваше в болничната инфраструктура на Втора хирургия. В него биваха хоспитализирани всички, които проявяват характерните за болестта признаци, и оставаха там до излизането на резултатите от взетите им проби за PCR тест.

Стаите от кардиологичното отделение пък, които бяха отредени за нуждите на реанимацията във връзка с плана за действие в болницата заради COVID-19, отново се ползват по предназначение от специалистите по сърдечносъдови болести. Рокадата в кардиологията е станала на 1 юни. Така лека-полека лечебното заведение започва да се връща към нормалния си ритъм на работа. Въпреки това всички в клиниката продължават да носят задължително маска и други лични предпазни средства по време на дежурства.

ОЧАКВА СЕ В ПОНЕДЕЛНИК МЕДИЦИТЕ ОТ ВТОРА ХИРУРГИЯ ДА СЕ ПРИБЕРАТ ОБРАТНО В ОТДЕЛЕНИЕТО СИ В БАЗА 1, след като два месеца работеха в звеното по физиотерапия в Старата болница.

Междувременно, към 4 юни, в МОБАЛ продължава да се лекува един пациент с коронавирус. Той се намира в специализираното отделение, разкрито на мястото на Първа хирургия. Това е 63-годишен мъж от Горна Оряховица, за чийто случай бе обявено от Националния оперативен щаб на 21 май. Инфектираният проявил симптоми, докато бил под домашна карантина след завръщане от Нидерландия. Той заразил жена си, която е на 61 години и в момента продължава да се лекува в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в железничарския град.

Освен нея в горнооряховската болница е хоспитализиран още един пациент с COVID-19. Той е на 57 години.

Очаква се до края на тази седмица тримата да бъдат изписани от стационарите, в които са на терапия.

ПОД ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ ОСТАВАТ 10 ЛИЦА С ЛАБОРАТОРНО ПОТВЪРДЕНА ДИАГНОЗА КОРОНАВИРУС.

Излекуваните са 12 души, а починалите четирима. Карантинираните са 570, а мярката е изтекла за 4054 души.

От началото на пандемията до момента в областта са били инфектирани общо 29 души. Те са от общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Полски Тръмбеш и Павликени.

Тази сутрин от РЗИ съобщиха, че хоспитализираните в региона вече са само двама и в домашна изолация за 28 дни, съответно 11 души.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!