4456 четения

130 жители на Масларево на бунт – нямат достъп до земите си

Петър Пенев: „Електропастирът на наемател пречи, трябва да му се даде друга мера”

 

ПОДПИСКА ОТ 130 ЖИТЕЛИ НА МАСЛАРЕВО Е ИЗПРАТЕНА ДО РАЗЛИЧНИ ИНСТИТУЦИИ С МОЛБА ДА СЕ НАПРАВИ ПО-ГОЛЯМ ПЪТ ЗА ДОСТЪП ДО СЕЛСКИТЕ ПАСИЩА. Инициатор на бунта е Петър Пенев, член на Управителния съвет на местната кооперация „Съгласие 94”. Самият той има 200 глави добитък, от които 10 крави. Животните обаче докосва електропастирът на наемателя на селско пасище Александър Йорданов, защото достъпът покрай ограденото място е много тесен. Така хората от Масларево не могат да стигат до своите земи и до селските пасища.

 

ЗАСЕГА СКАНДАЛ И САМОРАЗПРАВИ МЕЖДУ ПЕНЕВ И БАЩАТА НА АЛЕКСАНДЪР НЕ БИЛО ИМАЛО

 

„С Йордан сме стигали само до устни прения и словесни битки. До бой още не сме стигали и се надявам това да не се случва. Той се грижи за 120-те овце на сина си, които са с електропастир. Една от моите крави обаче беше съборила едно колче преди време и се стигна до разправия в кметството. Сега обаче ние искаме да дойдат от Общината и да премерят пътеката между нивите, която трябва да стига и за техника”, разката 63-годишният Петър Пенев. По думите му разделението на пасищата и на пътищата в мерата не е направено и изчислено добре. Заради това хората трябва да газят през чужд имот, за да стигнат до нивите си или да преведат добитъка си до пасището. Селскостопанска техника, пожарна и снегорин там не можели да минат.

СПОРЕД КМЕТИЦАТА НА МАСЛАРЕВО ВИОЛЕТА ЙОРДАНОВА спорът трябва да се реши от специалистите от Община Полски Тръмбеш. Тя каза, че не е знаела за подписката от 130 души, преди да й се обадят от общинската администрация, че в селото отива специалист от отдел „Общинска собственост”, за да види проблема на място.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Един коментар за “130 жители на Масларево на бунт – нямат достъп до земите си

  • 05.06.2020 в 14:48
    Permalink

    Всеки от нас се е сблъсквал с грубостта и злобата, но малко са тези хора, които умеят правилно да реагират на злобата, обидите и ненавистта.
    Необходимо е да се научим да излизаме достойно от такива ситуации, дори когато емоциите набират сила.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *