112 четения

Седмична прогноза

Трайно повишение на температурите, остава вероятността за ежедневни следобедни валежи

През нощта ще има незначителна до променлива облачност и ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. За В. Търново се очаква минимална температура около 13 гр. През деня ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30. За В. Търново се очаква максимална температура около 29 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.9 през 1909 г., а най-ниската измерена минимална температура е 6.0 през 1977 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 41 минути и ще залезе в 20 часа и 51 минути. Фаза на Луната: едно денонощие преди пълнолуние.

В събота облачността ще се увеличи и над централните райони на Северна България и през по-голямата част от деня ще бъде значителна. Предимно над западните райони на Северна България на места ще превали дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16. Максималните температури ще бъдат между 23 и 26.

В неделя и понеделник ще има променлива облачност, с временни увеличения до значителна. На места ще превали слаб дъжд, като вероятността за валеж е по-висока над западните райони на Северна България. Ще духа слаб вятър, в неделя предимно от югоизток, в понеделник от запад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. Максималните температури ще бъдат между 24 и 27.

От вторник до четвъртък в часовете преди обяд ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Вероятността за валеж е по-висока над полупланинските райони. Ще духа слаб вятър, предимно от запад. Временно усилване на вятъра по купесто-дъждовните облаци. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. Максималните температури ще бъдат между 24 и 27.

Над западните и централни части на Стара планина, в петък, ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19. В събота ще има значителна облачност и над западните част на планината на места ще превали дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16. В неделя и понеделник ще има значителна облачност, с временни разкъсвания преди обяд. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18. От вторник до четвъртък ще се развива купесто-дъждовна облачност, предимно около обяд и след обяд, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Временно усилване на вятъра по купесто-дъждовните облаци. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18. Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат с около 6 – 7 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *