463 четения

Доброволци и кмет събраха 30 чувала с боклуци

„Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава”. Това го е казал гениалният банкер и политик Атанас Буров!
Днес за 1 час и 30 минути, 10 човека, разделени на две групи, начело с кмета на град Килифарево, докато вървяхме и разговаряхме на различни сериозни и не толкова сериозни теми, успяхме да съберем 30 чувала с боклук!
Тази доброволна инициатива беше предложена преди 3 месеца от Daniel Yordanov, но просто беше отложена във времето, заради пандемията от COVID-19!
НЕ БОЛЕШЕ! НЕ БЕШЕ СТРАШНО!
Казвам го за всички, които се бяха „уплашили“ и не дойдоха!Да, неделя е, почивен ден е, има сбор на Ялово… Ама това е 1 час и 30 минути! Колкото едно кафе на центъра…
БЕШЕ ПРИЯТНО И ПОЛЗОТВОРНО!

По пътя към с. Маноя и отбивката към помпената станция се натъкнахме на невероятни „съкровища“… Чашки от кафе, пластмасови шишета от безалкохолни напитки, метални кенчета от бира, стъклени бутилки, буркани, дрехи, чехли, обувки, черги…. Мога да изброявам до утре! В отбивката за помпената дори успяхме да съберем половин чувал с мокри кърпички, от феновете на кърската любов, най-вероятно с генетичен материал на половината град и околията… СРАМОТА!!!ЕВРОПЕЙЦИ?! НЕ, не сте!

Замислете се! Това са само битови отпадъци! Строителните не ги коментирам, за тях трябва техника да се включи! Бъдете отговорни! Но, ако не ви е срам-продължавайте!
Благодарим на хората взели участие!Няма да ги изброявам по имена, има ги на снимките! Както каза един от участниците-„Дано стане лавинообразно и се включат повече хора следващия път!“ Дано! А то ще има още такива мероприятия! Това е началото, а резултатът е „капка в морето“ ! Боклуци има навсякъде около Килифарево…
Бъдете отговорни не само на думи, изречени под сенките в уютните ви, чистички и спретнати собствени дворчета, когато коментирате българската простотия и немърливост в социалните мрежи, а го докажете с делата си! Очакваме ви следващия път!“

 

източник фейсбук група „За Килифарево“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!