741 четения

Губернаторът на Велико Търново събра експерти за опасен надлез

Съоръжението се оказа на Лясковец, умуват дали да го затворят изцяло

 

УСТАНОВЯВАНЕ НА СОБСТВЕНОСТТА И ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЖП И ПЪТЕН НАДЛЕЗ НА РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТ III-514 КАМЕН – ДРАГАНОВО – ДОЛНА ОРЯХОВИЦА – ГОРНА ОРЯХОВИЦА – ВЕЛИКО ТЪРНОВО при км 39+321 бяха обсъдени на среща в Областна администрация. Срещата бе свикана от Областния управител проф. д-р Любомира Попова. На срещата присъстваха представители на Областна администрация – Велико Търново, директорът на Областно пътно управление – Велико Търново, Венцислав Ангелов, кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, заместник-кметът инж. Деница Коева, кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова и директорът на РДНСК – Велико Търново, инж. Петя Бакалова.

На срещата бе обсъдена собствеността и отговорността за поддържане на съоръжението, експлоатационното му състояние, както и необходимостта от предприемане на мерки за провеждане на експертно обследване, последващо проектиране, ремонт или евентуалното му затваряне за преминаване с цел предотвратяване възникването на инцидент.

За установяване на собствеността на пътното съоръжение ще бъде поискана информация от Регионален държавен архив – Велико Търново, и РДНСК – Велико Търново, относно наличието на документи, свързани с изграждането на жп и пътен надлез на Републикански път III-514 Камен – Драганово – Долна Оряховица – Горна Оряховица – Велико Търново при км 39+321.

Всички присъстващи на срещата се обединихме около тезата, че надлезът е спешен обект, и затова ще настояваме за бързото разрешаване на въпроса. Съоръжението се намира изцяло в землището на община Лясковец. Това се вижда и от кадастралната карта. Затова и цялата документация ще минава през община Лясковец, коментира след срещата инж. Добромир Добрев.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *