Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Четирима в ареста след домашен купон със 100 грама трева в Горна Оряховица

Млад мъж от Павел и дядо от Благоево също спипани с наркотици при спецакция на полицията

 

Петима мъже и една жена на възраст от 20 до 25 г. са си устроили купон с дрога в едно от жилищата на компанията в Горна Оряховица. Четиримата от тях обаче се озоваха в полицейския арест след проверка на полицията по време на спецоперация за лов на наркотици в петък. Във въпросния апартамент били открити петимата мъже и едната жена. Те били от Г. Оряховица, Самоводене и Поликраище. У 24-годишен мъж от Поликраище е намерено и иззето бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. На различни места в жилището са намерени и иззети амфетамин и марихуана. Общото количество на метамфетамина и амфетамина е по 1 грам, марихуаната е около 100 грама. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава.

По време на същата операция в областта и само в рамките на един ден 31-годишен от Павел се сдоби с бързо и досъдебно производство за притежание на наркотични вещества. В петък в Свищов е извършена проверка на мъжа, известен на полицията, при която е намерено и иззето около 1 грам кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метамфетамин. При претърсване в дома му в Павел служители на полицията в П. Тръмбеш са намерили и иззели бутилка с остатъци от кристално вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метамфетамин, и пликче, съдържащо листна маса, която при същия тест е реагирала на марихуана. Така мъжът сега е обект на разследване от МВР в Свищов и в Полски Тръмбеш.

При проверка на дворно място в стражишкото село Благоево, ползвано от 71-годишен мъж, са установени, също в петък, засети 10 растения от рода на конопа. При полевия наркотест листната маса е реагирала на канабис.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *