Водещи новиниКрими

Разбиха опасна наркобанда, действала и в болярския град

Спецпрокуратурата и МВР удариха банда за производство и разпространение на дрога, която е действала и във Велико Търново. Акцията е от събота на територията на община Павел баня и в градовете Казанлък, Велико Търново и Габрово. Действията се водят от служители на ТСБОП и на ОДМВР във Велико Търново и Стара Загора под ръководството на прокурори от Специализираната прокуратура, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ на МВР. Към момента са задържани 14 лица по Закона за МВР за срок до 24 часа.

Предстои наблюдаващите прокурори да преценят на кои от тях да бъдат повдигнати обвинения, за какви деяния и какви мерки за неотклонение да им бъдат определени.

Извършени са претърсвания и изземвания на 16 адреса. Намерени и иззети са радиостанции, тапи за заглушаване, както и голямо количество наркотични вещества – амфетамини, метамфетамини, марихуана, прекурсори, колби, стъкленици и други съдове, необходими за производство.

В жилище, обитавано от едно от задържаните лица, са намерени и иззети 43 банкноти с номинал 100 евро. За тях е изготвена експертна справка, според която те са неистински парични знаци.

Към момента се водят разпити на свидетели. Събраните доказателства сочат, че престъпната група е действала от лятото на 2018 г.

Н. ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Разбиха опасна наркобанда, действала и в болярския град

  • Хванали сте дребни наркоманчета. Нали знам имам прияъели в следствието, големи са чадърите на тартурите

    Отговор
  • Какво стана с предишната банда – Къде е Мартин Бенката и Черния? В затвора? Да не би да са ги обесили? Или са някъде на Карибските острови.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *