Какво време ни очаква на 9 юни, вторник

Вечерта и през нощта ще има променлива до значителна облачност. През нощта на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър без определена посока. Минималните температури ще бъдат между 14° и 17°. За В. Търново се очаква минимална температура около 16°.

Във вторник облачността ще се променя динамично, ще бъде най-често променлива до значителна и на много места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър от изток. Временно усилване на вятъра по купестодъждовните облаци. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°. За В. Търново се очаква максимална температура около 30°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на много места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 14°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.6° през 1996 г., а най-ниската измерена минимална температура е 5.8° през 1983 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 53 минути.

Фаза на Луната: три денонощия след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.