Безплатен интернет на осем обществени места в община Лясковец

Община Лясковец предоставя свободен достъп до висококачествен интернет на осем обществени места по инициативата WiFi4EU на Европейската комисия по споразумение за отпускане на безвъзмездни средства в рамките на механизма за свързване на Европа (МСЕ).

Кметството е сред първите класирани български общини – победители в програмата WiFi4EU, на Европейската комисия за изграждане на безплатни високоскоростни мрежи за безжичен достъп до интернет на обществени места. Изпълнител на системата, осигуряваща Wi-Fi зоните, е „А1 България” ЕАД.

Жителите и гостите на град Лясковец и общината могат да използват безплатната интернет връзка на осем обществени места. За град Лясковец това са детските площадки и горната част на Големия градски парк, Малкия градски парк, пространството около Музея на гурбетчийското градинарство, спортната площадка към стадион „Михаил Алексиев”, спортната площадка на Квартал 5 (Черникова бара) и пространството около откритата сцена в околностите на манастира „Св. св. Петър и Павел”. Зони със свободен достъп до интернет са изградени и в две от съставните села на общината, а именно – в пространството около козаревското читалище „Земеделец – 1899” и в парка на село Мерданя.

Потребителите, желаещи да използват интернет в тези зони, се свързват към безжичната мрежа WiFi4EU чрез мобилното си устройство, след което трябва да потвърдят достъпа си на автоматично зареждащата се страница.

В следващите три години Община Лясковец има ангажимента за месечния абонамент за интернет и за поддръжката на оборудването с цел предлагането на безплатен и високоскоростен безжичен интернет. Общата стойност на ваучера е 15 000 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.