2724 четения

Да караш 13 часа колело с приятели, изминавайки 252 км, и да стопиш 5571 калории

Пламен Геров с нов личен рекорд – до Белене и обратно в живописно крайдунавско пътуване

ПОПУЛЯРНИЯТ ВЕЛИКОТЪРНОВЕЦ ПЛАМЕН ГЕРОВ ПОДОБРИ СОБСТВЕНИЯ СИ РЕКОРД, КАТО ПОКАРА С ПРИЯТЕЛИ КОЛЕЛО ЦЕЛИ… 252 КМ В ЖИВОПИСНО ПЪТУВАНЕ КРАЙ ДУНАВА И ОБРАТНО. Заедно с другарите си Цветомир Христов от Павликени и Марин Потоцки от севлиевското село Богатово, той кара близо 13 часа. Де факто изминатото разстояние на болярина е по-дълго от това, което оставили зад гърба си двамата му спътници заради отдалечеността на крайната им цел – Белене. През цялото време Геров следил показателите си през електронно устройство и сателит.

„Тръгнах в 6:20 сутринта от къщи и се върнах в 23 часа, изморен, но страшно доволен, както от разходката, така и от факта, че успях да поставя нов личен рекорд от 252 км. Минах през Павликени – Батак – Караисен – Александрово – Алеково – Козловец – Царевец – Свищов – Ореш – Деков – Белене – Стежерево – Българене – Малчика – Аспарухово – Левски – Градище – Бутово – Недан и се върнах в Търново“, разказа колоездачът част от неделните си емоции. По време на пътуването си той изгорил рекордните 5571 калории при средна скорост малко над 19 км в час. Според него със спътниците му го свързва общата любов към колоезденето и родината.

„Естествено, през повечето места сме минавали с коли, но с колело емоцията е огромна и ти дава време и възможност да огледаш всичко и да му се насладиш изцяло. Този път целта бе да караме до най-северната точка на Великотърновска област – Свищов, който е разположен на Дунава и реално ни делеше една река разстояние да бъдем в Румъния. Пътуването беше зареждащо и приятно, тъй като жегата ни пощади и този път, а леките пръски дъжд от време на време дори ни действаха разхлаждащо. Сборният пункт отново бе Павликени, откъдето поехме директно към Свищов без излишни почивки, в добро и стегнато темпо. В Свищов си починахме, заредихме батериите с храна и решихме да посетим и град Белене, след което поехме на връщане, но по друг маршрут и през други села, за да посетим и огледаме още нови забележителности“, разказва още Пламен Геров.

Досегашният рекорд на Пламен бе 180 км, също до Свищов.

МЛАДИЯТ МЪЖ ПРЕДИЗВИКА ВЪЗХИЩЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ И НАВРЪХ 3 МАРТ, СЛЕД КАТО ИЗМИНА С КОЛЕЛО МАЛКО НАД 134 КМ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДО ВРЪХ ШИПКА, а „Борба“ отрази патриотичното пътуване. Това пътуване го лишило от 3500 калории. Великотърновецът е култов почитател на велосипеда и почти не слиза от него. 31-годишният Пламен ходи даже до работа с него в офиса си в кв. „Чолаковци“.

„В миналото на село при инцидент с колело паднах, останах в безсъзнание за кратко и се бях поизплашил. Лека-полека след това отново карах по малко. А вече по-целево през 2016 година отново възобнових колоезденето, като в началото минавах по-кратки дистанции с цел разходка. От 2016 г. до днес съм изминал малко над 7000 км с колело, като от началото на 2020 година има 1200 км”, обобщава Пламен. По думите му колелото ти дава свобода и удовлетворение, че благодарение на собствените си сили си успял да стигнеш до поставената цел“, коментира в заключение той.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *