Отново ръст на случаите на коронавирус у нас, 83 заразени

Това е с 67 положителни проби повече от предишния ден, има и 4 жертви

Нови 83 случая на коронавирус са регистрирани в България. Това е с 67 положителни проби повече от предишния ден, когато бяха отчетени 16, показват данните в сайта на Националната информационна система.

През изминалото денонощие са направени общо 1406 проби.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 2; Ловеч – 1; Пазарджик – 3; Плевен – 1; Разград – 3; Сливен – 1; Смолян – 52; София област – 4; София – 14; Стара Загора – 1; Шумен – 1.

 

Общият брой на регистрираните заразени достигна 2810. 1059 от тях са активни. Излекувани са 1587 души, 39 от които са регистрирани през последните 24 часа.

 

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 152-ма. 15 от тях се намират в интензивни структури.

Регистрираните медицински служители с потвърден COVID-19 у нас са 297. През изминалото денонощие са установени 3 нови случая в София.

Официалните данни сочат, че у нас починалите с COVID-19 са 164, за последните 24 часа са регистрирани 4 нови смъртни случая. Става въпрос за жена на 60 години с пневмония и с придружаващо заболяване диабет, мъж на 76 години без придружаващи заболявания, мъж на 61 години с пневмония и с придружаващи заболявания, сред които диабет и жена на 73 години със сърдечно заболяване.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Разрастващото се огнище на COVID-19 в Доспат пък наложи въвеждането на извънредни мерки за сигурност в града.

51 души от местно предприятие са заразени с коронавирус. Там работят общо около 170 души.

 

Продължават да се правят PCR-тестове на контактите лица. Според здравните власти най-вероятно заразата е пренесена от Сърница, откъдето са голяма част от работниците.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *