ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 10.06.2020г.

Вечерта и през нощта ще има променлива до значителна облачност. През нощта на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър без определена посока. Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. За В. Търново се очаква минимална температура около 17°.

В сряда ще има променлива до значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър без определена посока. Временно усилване на вятъра по купестодъждовните облаци. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°. За В. Търново се очаква максимална температура около 29°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време с променлива до значителна облачност. На много места ще има превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 12°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.9° през 2009 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.4° през 1983 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 54 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.