ЗдравеОбщество

Двама съдови хирурзи ще преглеждат безплатно във Велико Търново

Д-р Ангел Григоров

Д-Р АНГЕЛ ГРИГОРОВ И Д-Р КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ ЩЕ КОНСУЛТИРАТ БЕЗПЛАТНО ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ПАЦИЕНТИ, КОИТО ИМАТ ОПЛАКВАНИЯ, свързани със съдовата система. Прегледите са част от Националната кампания за борба с разширените вени, с подкрепата на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология. Записването става на https://www.venite.bg., където е поместен и графикът на медиците.

Д-р Григоров ще приема пациенти в 317 кабинет на ДЦК към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, а д-р Георгиев – в стая 109 на стоматологичната поликлиника в старата столица.

Д-р Красимир Георгиев

КАМПАНИЯТА ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ПОПУЛЯРИЗИРА СЕРИОЗНОСТТА НА ВЕНОЗНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ. Според статистиката от проведени проучвания много малка част от хората посещават съдов хирург и ангиолог, защото повечето пациенти ходят при личните си лекари, които обаче невинаги могат добре да преценят и да диагностицират началните симптоми на съдовите заболявания. При първи признаци за натоварване на венозната система – болка, тежест и мравучкане в долните крайници, е важно човек да посети лекар специалист в тази област, категорични са медиците.

Препоръчват всеки човек над 40 години задължително да премине профилактичен преглед повече от веднъж годишно, като жените са два пъти по-застрашени от венозни болести от мъжете. Заболяванията се обострят през летния сезон, а нелекуването създава риск от усложнения, като тромбофлебити и възпаления на крайниците, венозни язви, животозастрашаващи състояния като белодробен инфаркт и други.

Миналата година само д-р Григоров бе ангажиран в акцията. Тогава, часове след публикацията в „Борба“, всички свободни часове за консултации бяха заети, а в дните за прегледи преминаха близо 50 души.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *