12631 четения

38-годишна е новият случай с коронавирус в областта

38-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ СЕЛО ПЧЕЛИЩЕ Е ПОРЕДНИЯТ ДИАГНОСТИЦИРАН С КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТТА, НАУЧИ „БОРБА“. Инфектираната живее във Велико Търново, където за момента се намира в домашни условия, тъй като не проявява тежка симптоматика и няма нужда от болнично лечение. Нейните родители обаче са в Пчелище и тъй като е била контактна с тях, са поставени под 14-дневна карантина вкъщи. Това съобщи за „Борба“ кметицата на селото Гица Лазарова.

Заболелите от COVID-19 в региона от началото на пандемията стават 30. От по-рано доказаните случаи нито един инфектиран не се намира в лечебно заведение. В домашна изолация са шестима, а излекуваните са 20. Карантинираните са 427, а мярката е изтекла за 4377 души.

Към днешна дата за коронавирусна инфекция са изследвани общо 143 лица – потребители на социални услуги от специализирани институции в областта. Резултатите от проведените изследвания са отрицателни. Изследванията продължават.

МЕЖДУВРЕМЕННО В СТРАНАТА ЗДРАВНИТЕ ВЛАСТИ РЕГИСТРИРАТ ВТОРИ ПИК ЗАБОЛЯВАНЕТО. За първи път у нас са установени 104 заболели за едно денонощие. Това сочат данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград – 2; Велико Търново – 1; Кърджали – 1; Пазарджик – 2; Перник – 1; Плевен – 4; Разград – 3; Сливен – 8; Смолян – 41; София област – 4; София град – 19; Стара Загора – 15; Хасково – 1; Шумен – 2.

Потвърдените случаи на коронавирус в България са общо 2993.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *