Орален хирург от Горна Оряховица най-добър млад имплантолог на България

Д-Р ИВАЙЛО ПАШОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА СПЕЧЕЛИ ПРИЗА „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ИМПЛАНТОЛОГ“ в категория „Множествени възстановявания“ на конкурса „Нови хоризонти“ 2020 година. Медицинското съревнование се организира от Implant BH – официалния дистрибутор за България на американската имплантологична система BioHorizons, инструментите Carl Martin и PTFE конците Coreflon.

Победата на д-р Пашов бе обявена преди броени дни на официална церемония в София. Тогава инициаторите на събитието разкриха вота на журито и онлайн гласуването.

На страницата на организаторите месец по-рано бяха публикувани видеа, представящи клинични случаи на претендентите за наградата, без да се упоменават имената на лекарите. В крайна сметка оралният хирург от Горна Оряховица спечели с 6 и общо 7 възможни точки. Той получи одобрението на комисията от 10 оценяващи, сред които бяха д-р Венцислав Станков, д-р Петър Дучев, д-р Павел Панов и други.

„За мен беше чест да бъда оценяван от жури, съставено от такива специалисти. Със сигурност бих участвал и догодина“, заяви д-р Пашов.

МЛАДИЯТ МЕДИК ПРЕДСТАВИ СЛУЧАЙ НА 49-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ РЕГИОНА, която потърсила неговата помощ вследствие на болки и затруднения при дъвчене, рецидивиращи подувания в областта на мандибулата с давност две години. В презентацията си той уточнява хирургичното лечение, което й приложил, и резултатите, настъпили пет месеца след интервенциите.

Наградата за д-р Пашов е 10 импланта и хирургичен сет на стойност 3000 долара.

Горнооряховският дентален лекар е син на хирурга от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Димитър Пашов. Завършил е Факултета по дентална медицина към Медицинския университет в София, а след това специализира орална хирургия в Специализираната болница за активно лечение по лицево-челюстна хирургия в столицата. Има завършени редица курсове за следдипломна квалификация у нас и в чужбина.

Към момента е част от екипа на УМБАЛС „И. Н. Пирогов“, Частен дентален център в София и периодично провежда прегледи във Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *