Петко Петков: „В „Етър“ останаха мъжете, публиката ще е дванайсетият ни играч“

Тежък двубой с „Дунав“ очаква старши треньорът на „Етър ВТ“ Петко Петков. Тази вечер воденият от него отбор посреща русенци от 20:30 часа на стадион „Ивайло“.

„Срещаме един от отборите, замесени в борбата за оцеляване. Надявам се да дадем максимума от себе си и да спечелим. Прави чест на футболистите и от двата отбора, че загърбват проблемите в клубовете си и дават всичко от себе си на терена. За съжаление, ние имаме пробойна в кораба, напуснаха ни двама футболисти – Краси Станоев и Сашо Дюлгеров, по различни причини. Когато сме в затруднено положение, в „Етър“ остават мъжете. Така че разполагам с истински мъжкари, които са готови да защитават своята чест и честта на „Етър“, каза Петко Петков.

Относно преминаването на Станоев и Дюлгеров в „Пирин“ (Благоевград) старши треньорът на великотърновци заяви: „На мен ми трябват играчи с чисти глави, неговото желание, както и на Дюлгеров, беше да напуснат отбора. Всеки има право на решение, те взеха своето решение. При всички случаи това влияе негативно на отбора, но отново ви казвам: сега е време за мъже в „Етър“ и не всичко на този свят е пари“.

По отношение на трениращия вече пълноценно Фло Боджадж, Петко Петков коментира, че той е „силна фигура за тима и изключително достоен човек, дал дума, че ще защитава „Етър“ до края на договора си“. Независимо че не е готов за мача с „Дунав“, Боджадж ще бъде в групата.

„Ние разчитаме изключително много на подкрепата на нашите верни фенове. Виждате каква е реакцията на хората, които обичат „Етър“, има дарителска кампания, в която много хора откликват да помогнат в този момент.

„Етър“ е отбор с традиции и вярна публика и вярвам, че те ще бъдат нашият 12-и играч!“, завърши Петко Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *