Дублиращият отбор на „Етър ВТ“ ще играе в Трета лига, в понеделник започва подготовка

Вторият отбор на „Етър ВТ“ ще участва в първенството на Северозападната Трета лига, съобщи административният директор на клуба Страцимир Тинчев. Той вече е съобщил за намерението на клубното ръководство на зоналния председател Бончо Генчев. „Виолетовите“ футболни надежди спечелиха първенството на Елитната областна група и получиха правото да играят на по-горното ниво.

Независимо от трудностите, които изпитва в момента, ръководството на клуба реши да подаде заявка за участие в първенството и така става факт идеята, с която бе основан този отбор – младите футболисти от школата да получат възможност за изява в Трета лига, където да трупат опит при мъжете и да се подготвят за участие в представителния отбор на „Етър ВТ“.

Старши треньорът Марин Стефанов събира играчите за първа тренировка в понеделник, 15 юни. Той ще разчита основно на футболистите, които играха през миналия сезон, като ще ползва и момчета от по-малките възрастови групи, които се изявяват добре. Опитният вратар Иван Георгиев остава в тима. Димитър Байдаков и Димитър Цонев, които тренират с първия отбор, също са желани от старши треньора, за да израстват по-младите около тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *