Спорт

20 отбора искат в Северозападната Трета лига, първенството стартира на 2 август

Сериозен е интересът към Северозападната Трета лига и има вероятност през новия сезон в нея да се състезават дори 20 отбора. Това съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Игор Бакьов. Към момента в групата има 13 отбора, след като първенецът „Янтра 2019“ (Габрово) се качи във Втора лига, а третият от последния сезон „Вихър“ (Славяново) потвърди, че ще продължи да играе на третото ниво на родния футбол.

Досегашният участник при професионалистите “Спартак“ (Плевен) се връща по регламент в Трета лига. От област Плевен писмо в Зоналния съвет за участие е входирал „Левски 2007“ от град Левски, а от област Ловеч – ФК „Пещера“ (Галата). И двата тима са първенци на групите си.

„Академия Ботев“ пък е представителят на област Враца, който е подал заявка за Северозападната Трета лига. В този тим се състезават юноши на елитния „Ботев“ (Враца). От област В. Търново заявка е подал „Янтра“ (П. Тръмбеш), а вчера стана ясно, че и дублиращият тим на „Етър ВТ“ желае да се включи в третото ниво на родния футбол. Същото желание проявява и отборът на Лом. Така броят на тимовете нараства до 20, което гарантира състав от минимум 18 отбора. Новото първенство се планира да започне на 2 август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *