20-те най-неудобни ситуации, в които можем да попаднем

На всеки му се е случвало да попадне в неудобна ситуация на обществено място. Със сигурност усещането е неприятно, засрамващо, но защо пък да не приемем ситуацията с усмивка и чувство за хумор? Според специалистите динамичният свят, в който живеем, е истински притегателен център за конфузни случки. Някои хора наистина са като магнит за за неловките ситауции и всякакви нелепи случки, но няма човек, на когото да не му се е случвало да бере срам на публично място. По-важното е как ще излезете от ситуацията и да не го приемате прекалено насериозно.

Ето списък на някои от най-неловките и излагащи ситуации, в които можем да попаднем. Чувствайте се свободни да го обогатите със своя опит.

№ 1 Да паднеш на публично място. Особено ако е предшествано от зрелищен пирует.

№ 2 Къркорещ стомах по време на среща. Нещо, което на всеки се е случвало, но при някои хора звукът е особено пронизителен.

№ 3 Да забравиш къде е паркирана колата. Излизате от търговския център, отправят се към паркинга и се започва едно безкрайно лутане – в кой сектор е колата, на кой етаж е колата, с кола ли дойдох изобщо?

№ 4 Да не можеш да си платиш сметката. Да не си пресметнеш добре покупките и да се окажеш с препълнена количка на касата с продукти, за които не можете да платите. Е, ще получите няколко укорителни погледа от хората от опашката и хапливи коментари, но не обръщайте внимание.

№ 5 Да установиш, че тялото ти излъчва неприятна миризма. Особено неприятно е, когато не можете да направите нищо по въпроса. Нямате подръка нито дезодорант, нито възможност да се преоблечете или да вземете душ. И си мислите: „Ако аз го усещам така, как ли е за другите хора?“ Препоръчваме ви да не правите резки движения и да не размахвате ръце.

№ 6 Да удариш колата си. Зависи от ситуацията, това може и да е комично, и трагично. Ако я ударите в бордюра, докато паркирате, и ви забележат няколко човека, усмихвайки се под мустак, си е неловко, но вероятно се случва на почти всеки.

№ 7 Да установиш, че ципът ти е отворен. Също неловко, ако сте на обществено място, но още по-неловко е, ако някой друг ви го посочи. Наскоро присъствахме на представяне на книга, на което писателят през цялото време беше с разкопчан цип – ето ви неловка ситуация, но как да му кажеш?

№ 8 Да клюкарстваш за някого и да осъзнаеш, че е точно зад теб. Е, тук сами сте си виновни. Общо взето, така ви се пада. Другия път помислете, преди да говорите за някого зад гърба му.

№ 9 Да изпратиш имейл на грешния човек… или на целия офис. Много зависи каква е информацията. Ако е лична, си е неудобно. Отново напомняме най-важното – излезте с чувство за хумор и автоирония от ситуацията. Пошегувайте се със себе си и ще станете по-симпатични на хората.

№ 10 Да установиш, че имаш храна между зъбите. Отново по-добрият вариант е все пак да го установите, и то сами, а не някой да ви посочва или да се досещате чрез втренчване в зъбите ви. Затова ползвайте клечка за зъби или след хранене посетете тоалетна с огледало, за да проверите зъбите си.

№ 11 Някой да влезе в тоалетната, докато си вътре. Някои тоалетни не се заключват или не се затварят. Еднакво неудобно е да нахълта някой в тоалетната, докато сте вътре, или вие да нахълтате, докато има някой друг. Затова винаги се чука, преди да се отваря вратата.

№ 12 Да връхлетиш на бившия/бившата. Зависи от ситуацията. Общо взето малко хора подскачат от щастие, когато се натъкнат на бившия си – особено ако имат ужасен ден и изглеждат занемарени.

№ 13 Да попитате за мехлем за хемороиди в пълна аптека. Тихо молите фармацевта за помощ при избора на такова, а той на висок глас започва да ви разяснява най-подробно какви са предимствата на предлаганите мазила и кое е най-подходящо.

№ 14 Да си мислиш, че си затворил/а телефона на някого, а да не си. И още по-лошо – да коментираш нещо по негов адрес. Отново: сами сте си виновни. Трябва да бъдете по-тактични и предпазливи, ако не можете да се въздържите от хапливи коментари.

№ 15 Показвате на родителите си снимки от почивката с любимия/любимата. И изведнъж на телефона ви се появяват няколко по-интимни снимки – на вашата половинка, лежаща гола след видимо доста разгорещени мигове.

№ 16 Да изпуснеш газове в тиха стая. Със сигурност засрамващо преживяване, но на всеки се случва.

№ 17 Да изпратиш излагащ sms на грешния човек. Същото като с имейла. Изпратете повторен и обяснете с чувство за хумор случилото се.

№ 18 Да установиш, че полата ти се е закачила в бельото ти или че дънките са ти се смъкнали и ти се вижда бельото. Не е нещо, което можете да предвидите, то просто се случва. Опитайте се да го забравите.

№ 19 Да сбъркаш името на човека, с когото си на среща. Това си е неприятно наистина. Човек понякога дори среща някого на улицата, с когото говори 10 минути, и през цялото време не може да се сети кой е този човек, как се казва и откъде го познава. Трябва да си измислите тактичен начин, по който да разберете името му. А ако го сбъркате, просто се извинете.

№ 20 На гости сте у приятели и изведнъж се появява една ужасна остра болка в стомаха и усещате, че имате диария. Бързо се затичвате към банята и скоро след това установявате, че липсва тоалетна хартия, ароматизатор и всичко друго, което би спомогнало да скриете проблема си, а също и неудобството си.
Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *