Седмична прогноза за времето

през периода 12 юни 2020 г. – 18 юни 2020 г.

В петък ще има променлива до значителна облачност. След обяд и вечерта, на места, предимно над централните части на Северна България, ще превали дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 22° и 25°.

В събота и неделя, над западните райони на Северна България, ще преобладава време с променлива облачност. Над полупланинските райони са възможни временни увеличения на облачността и слаби превалявания от дъжд. Над централните части на Северна България ще има значителна облачност и на места, предимно след обяд и вечерта, ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Максималните температури ще бъдат между 25° и 28°.

От понеделник до четвъртък в часовете преди обяд се очакват временни разкъсвания на облачността, а след обяд и вечерта ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Временно усилване на вятъра по купесто-дъждовните облаци. Минималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°

Над западните и централни части на Стара планина, в петък, ще преобладава време с променлива до значителна облачност. На места ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. вечерта ще достигат до около 16°.

В събота и неделя ще преобладава време със значителна облачност, на места, предимно над централните части на планината, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

От понеделник до четвъртък ще се развива купесто-дъждовна облачност, предимно след обяд и вечерта, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 16°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат с около 6° – 7° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.