Възпитаничка на Гимназията по туризъм със специална награда от национален конкурс

ВЪЗПИТАНИЧКАТА НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИ СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“. Състезанието е било посветено на двадесетте българи, обявени от мемориала на Холокоста „Яд ва-Шем” в Израел за праведници на света. Конкурсът е бил обявен още през 2019 г. и в него са участвали 151 творби. 27 от тях са били номинирани, наградените са само седем.

Красимира Георгиева е грабнала отличието на Националния дворец на децата с разказа си „Дано“, посветен на героизма на Анна Сърчаджиева – майката на Йосиф Сърчаджиев. Красимира е ученичка в специалността „Туристическа анимация“ и за конкурса е работила заедно с инж. Славка Проданова.

Радостина Николова – старши експерт в МОН, публицистът, поет и издател на „Факел.БГ“ Румен Леонидов и Асен Йорданов, журналист и директор на сайта „Бивол.бг“, са оценявали ученическите съчинения.

Тази година център „Алеф” за първи път проведе церемонията по връчване на наградите едновременно онлайн и на живо заради ограниченията, наложени от пандемията COVID 19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.