Порой удави Свищовско и активизира свлачища /СНИМКИ/

Обилни среднощни дъждове нанесоха сериозни щети в свищовските населени места. За големите поражения сигнали подадоха в най-ранните сутрешни часове кметовете на селата Ореш, Драгомирово и Козловец. На място веднага са пристигнали служители на РСПБЗН, ВиК – Свищов, и ОП „Чистота – Свищов“, които вече няколко часа оказват съдействие при отводняването на засегнатите места и почистването след поройния дъжд. Кметът на община Свищов Генчо Генчев е на терен и оказва съдействие при огледа и координацията на всички звена. На място е и Общинската комисия за оценка на щетите във всички засегнати зони.

Поройният дъжд е предизвикал свлачищни процеси, които са допринесли за образуването на наноси от кал, които на места са повече от половин метър. Пороят е изкоренил дървета, отнесъл е отводнителни шахти, нарушена е пътната настилка. Дворовете на хората се наводнени, а гаражите им са пълни с кал.

За сериозните поражения в община Свищов са уведомени областният управител проф. д-р Любомира Попова и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *