„Виолетовите“ посрещат ФК „Царско село“ в понеделник (22 юни), гостуват на морето на 26-и

На 22 юни (понеделник) отборът на „Етър ВТ“ ще посрещне ФК „Царско село“ в първия от трите си мача в група „А“ от плейофната фаза. Двубоят е от 20:30 часа на стадион „Ивайло“. Другият мач от групата „Черно море“- „Витоша“ е в петък (19 юни) от 18:15 часа във Варна. Датата на срещата е добра за водения от Петко Петков тим с оглед на факта, че защитникът Яни Пехливанов ще има седмица на разположение да се възстанови от травмата, извадила го от игра срещу „Дунав“ (Русе).

Във втория кръг „виолетовите“ гостуват на „моряците“ на 26 юни (петък) от 18:45 часа, същия ден от 21:00 часа „Царско село“ приема „Витоша“.

Мачът в понеделник е от изключително значение за „виолетовите“, които ще гонят задължителна победа, гарантираща им почти на 100% второто място в групата. Това е така, защото авансът на великотърновци пред „Царско село“ е 2 точки, като при успех в директния двубой ще нарасне на пет. Предвид факта, че в последния кръг от групите етърци посрещат изпадналия тим от Бистрица, а съперникът им излиза на „Черно море“, е трудно да се приеме, че и в двата мача гостите ще спечелят. Преди това „виолетовите“ имат шанс да вземат точки във Варна и едва ли ще отидат на екскурзия.

Междувременно „Етър ВТ“ стана поредният футболен клуб с позиция спрямо готвения законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, внесен от вицепремиера Валери Симеонов.

Подписалият договор за една година с „Етър ВТ“ Пламен Крачунов

„Ние от „Етър Велико Търново“ вярваме, че с общите усилия на отбора и партньорите ни ще продължим да се развиваме и занапред. Развитието на клуба зависи както от желанието на всички работещи и обичащи “Етър”, така и от финансирането, което получаваме. Твърдо заставаме зад нашите партньори и вярваме, че промените в Закона за хазарта ще повлияят негативно за финансирането на клуба.
Нашите спонсори застанаха зад нас в тежък момент, когато отборът имаше най-голяма нужда от финансова подкрепа по време на изолация и пандемия. Хазартът е сред основните спонсори на “Етър” и се надяваме, че това ще остане така и клубът ще се радва на много успехи. Надяваме се, че клубовете в България няма да бъдат лишени от възможността да се развиват с намаляване на средствата, които получават главно от хазартния бизнес.

Хазартните оператори са основен спонсор на българския спорт и средствата, които се отделят от тях годишно за българския футбол, няма да могат да бъдат заменени. Категорично сме на мнение, че представеният от г-н Валери Симеонов законопроект ще се отрази изключително неблагоприятно на клубовете в страната“, пише в позицията на великотърновския футболен клуб.

Вчера 31-годишният бранител Пламен Крачунов и „Етър ВТ” подписаха договор за една година с опция за удължаване с още една. Както „Борба“ писа, той бе привлечен в „Локомотив” (София), откъдето си тръгва, тъй като има желание да играе в елита. Крачунов има един мач в националния отбор на България – през 2011 г. срещу Уелс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.