4552 четения

Месечен хороскоп за юни

Месец на надежди, прекъсване на връзки с миналото и поглед към предстоящите промени

Лунна диета през юни:

В дните от 1 до 5 юни и от 21 до 30 юни Луната е нарастваща. В този период не преяждайте и хапвайте по малко, на чести интервали, за да задвижите метаболизма. Не се отказвайте ако по това време диетите и хранителните режими не дават най-добрите резултати. Изчакайте и бъдете търпеливи. Тялото ви ще започне да се освобождава от килограмите веднага, след като Луната отново влезе в своята намаляваща фаза. А тази намаляваща фаза е от 6 до 20 юни. Започнете диета, хранете се здравословно или се подложете на здравословно гладуване. Най-подходящите дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета този месец са 5, 6, 14, 15, 24, 25 юни. Подходящите дни за лунна диета този месец са 6 юни – фаза пълнолуние, 13 юни – фаза последна четвърт, 21 юни – фаза новолуние, и 28 юни – фаза първа четвърт.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 7, 8, 9, 16, 17, 18 юни (за да расте косата ви по-бавно) и от 24 до 29 (за да расте косата ви по-бързо). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 3, 4, 5, 11, 12, 13, 21, 22, 23, 30 юни.

Звездни аспекти за месеца:

Юни е месец, обгърнат с надежди. Слънцето все повече гали със своите лъчи, а когато грее през Близнаци през първите дни, ни зарежда с оптимизъм и желание да общуваме все повече и повече с хората около себе си. Не забравяйте за мерките за предпазване от разпространение на вируса. Истината е, че все по-малко ще чуваме за него и като оптимистично гледащи хора все по-често ще забравяме за неговото съществуване. Моят съвет е да сме разумни и предпазливи преди всичко, за да започнем летния сезон здрави и с реални планове. Пълнолунието в Стрелец на 5 юни ще ни помогне лесно да прекъснем връзки с миналото, които все ни пречат да продължим по пътя напред към новото. На 21 юни в първите минути след полунощ с навлизането на Слънцето в Рак настъпва и астрономическото лято. Сезон, който всички ние чакаме с трепет и настроение. В същия ден настъпва и новолуние в Рак, подсказващо ни, че ако се заглеждаме все през рамо в онова, което е минало, никога няма да обърнем поглед към всичко, което предстои. Забравете за носталгията към старите неща и се съсредоточете в промените, които така или иначе предстоят и се случват поетапно през годината. Заредете се с очаквания и си пожелайте нещо хубаво, за да привлечете с положителната си мисъл любовта и успеха в дните си. Внимавайте, ретроградният Меркурий в периода от 17 до 30 юни предупреждава да не подписвате важни договори и споразумения, както и да внимавате с всички покупки на техника.


ОВЕН

Старото си отива

Месецът от емоционална гледна точка не е сред най-стабилните. Множество неща, които трябва да вършите едновременно, са главната причина да бързате и да действате задачите една през друга. От друга страна, зачестяват срещите с хора, с които трябва да комуникирате. Ще ви бъде трудно, ако до този момент сте били в период на изолация. Разчупете границите и приемете всичко това като предизвикателство. Нещо старо ще си отиде от живота ви, за да освободи място за новото, което предстои от тук нататък. Внимавайте в периода след 17 юни, когато Меркурий е ретрограден по своята орбита. Избягвайте да договаряте условия или да подписвате каквито и да било важни документи.


ТЕЛЕЦ

Освобождавате се от напрежението

Не се притеснявайте да заявите това, което мислите, в пространството около себе си. Не се двоумете, ако трябва да влезете в пререкания с хора, които искат да ви изместят и избутат от мястото ви. Защитете се. Този месец изисква да отстоявате позициите си. Добре е да знаете какво можете, кои сте вие и къде можете да стигнете. Настъпването на лятото след 21 юни ще ви помогне да се освободите от някои предразсъдъци и да започнете да пътувате на кратки разстояния. Разбира се, предпазливо и доста консервативно, но все пак започвате да се освобождавате от определени догми.


БЛИЗНАЦИ

Това е вашият месец

Постарайте се да намирате повече време за своите близки, за семейството си и за хората, които обичате и ви обичат с цяло сърце. Юни е вашият месец, месецът, през който повечето от вас празнуват своя рожден ден. Не планирайте амбициозни партита, но все пак и не пропускайте да отбележите своя празник в приятна компания сред слънчевите лъчи и чист въздух. Внимавайте след 17 юни, когато Меркурий започва своята ретроградна фаза. Избягвайте да подписвате всякакви договори и отложете важните делови срещи за по-нататък. Добре е да сте направили резервация за лятната си почивка преди тази дата.


РАК

Нов период

Не се плашете от спънките, които ви чакат още в първите дни на месец юни. Емоциите ви връхлитат и ви карат да отстъпите крачка назад, както сте свикнали да правите, когато видите трудности пред себе си. Длъжни сте обаче да пробвате друг подход, от който да личи смелост, решителност и действие. Вашият свят сега се променя. Променят се много обстоятелства наоколо и вие малко по малко ще свикнете с тях. На 21 юни с навлизането на Слънцето във вашия знак започвате един изцяло нов период. Трансформациите винаги предвещават трудно свикване, но е за ваше добро. Посрещнете този период с добри очаквания.


ЛЪВ

Време за промени

Очаквайте през юни да си поставите цели, доста по-високи от онези, които можете да изпълните в плана си. Надскачате възможностите си, поставяте си прекалено кратки срокове и така ще се оставите обстоятелствата да ви надиграят в борбата с времето. Е, успокойте топката и се оставете още в първите дни на юни да ви облее положителната енергия на този месец. Приемете случващото се като знак, че е време за промени. Независимо в какво сте замесени. Месецът е хаотичен, поднася ви и доста изненади. Имате възможност да се насладите и на моменти на отдих, и на моменти на прегряване. Но не претрупвайте графика си. За ваше добро е да го давате по-кротко.


ДЕВА

Благоприятен месец

За вас месец юни носи стабилни позиции и добри перспективи в сферата на социалните взаимоотношения и приятелските кръгове. Все повече разпускате душите си и се срещате с хора, които не сте виждали от дълго време. Не спирайте да бъдете предпазливи, за да запазите и своето, и чуждото здраве непокътнато. След 17 юни Меркурий, вашият управител, започва своята ретроградна фаза. Това е и времето, в което трябва да разпуснете малко, да забавите темпото и да продължите без излишни усилия по пътя, който сте избрали. Като цяло това е един доста позитивен и благоприятен месец.


ВЕЗНИ

Грижа за вкъщи

През юни вие сте по-скоро тихи, смирени и стаени в своята собствена душевност. Не пускате никого близо до себе си, въпреки че горите от желание да споделите мислите и чувствата си. Новолунието в Рак ще ви направи потайни и ще иска от вас малко повече емоционална почивка. Стига толкова шумни забавления и компании, стига смях и развлечения. Време е да се прибирате по-рано вкъщи, да обърнете повече внимание на близките и семейството си. Сега е идеалният момент за започване на ремонт вкъщи или направата на инвестиция в недвижимо имущество.


СКОРПИОН

Нови дейности

През по-голямата част от месеца сте твърде емоционални. Поставяте в центъра на света своите си интереси, без да се съобразявате с чуждото мнение. Донякъде това е добре, но стига да не се самозабравяте и все пак да имате нужното коректно чувство за самосъзнание. Що се отнася до работата, месецът е наситен с възможности да стартирате нова дейност, паралелно с това, което правите в момента. Не е подходящ за сменяне на работата из основи, но ви позволява да се заемете с допълнителни задължения, които в един по-късен етап ще генерират нелоши приходи. И все пак, внимавайте какво договаряте след 17 юни, когато Меркурий е ретрограден по своята орбита.


СТРЕЛЕЦ

Възможности за доходи

Това е месец, който ярко се откроява от предишните три-четири. Тук се изисква да бъдете по-активни, да направите всичко възможно, за да запазите позициите си на работното място. Освен служебните задължения, ще ви се предостави възможност да водите и хармоничен, нормален личен живот, да дарите близките си с нужното внимание, без значение, че мислите ви ще са насочени към службата. Не очаквайте да получавате, а да давате пари, така че си правете сметка на разходите по-отрано. Ще ви се удаде възможност за самоучастие в някакъв проект, който със сигурност ще ви донесе доходи – ако не основни, то поне допълнителни, и при условие, че го стартирате преди 17-о число.


КОЗИРОГ

Успех в деловата сфера

През юни сте прикрити, вглъбени в себе си. Общувате по-обрано и не позволявате на никой да влиза надълбоко в сърцето ви. Сякаш криете страсти, които не желаете да споделяте, а и не правите мислите си достояние на другите хора. Истината е, че в деловия ви живот настава пълно оживление. Не очаквате нещо подобно, защото сте скептично настроени към развитието си, но съдбата ви показва съвсем друго. Мнозина от вас са в състояние дори да сменят работата си, оферирани от предложение за нова такава. Внимавайте обаче, защото от 17 юни Меркурий е ретрограден по своята орбита. Добре е да кажете „да“ на предложенията и да подпишете договорите преди тази дата.


ВОДОЛЕЙ

Печелите и пестите

През юни за вас е важно е да се почувствате оценени и поощрени в работата, за да продължите така смело и занапред да вършите делата, които сте захванали. Както всички, така и вие се нуждаете от похвали и поощрения, които да тушират страховете ви, че не вървите във вярната посока. В личен план се очаква стабилизация на бюджета. Нова покупка не е изключена при онези, които са получили своето материално поощрение. Заделете някой лев настрани, защото още през третата десетдневка на месеца се очаква финансова нужда, която няма как да погасите по друг начин, ако нямате спестявания.


РИБИ

Бомби със закъснител

Със затопляне на времето, с възвръщането на живота през пролетта и наближаващото лято темпераментът ви се запалва и именно през този месец показвате своята емоционалност, чувствителност, прибързаност и крайност в настроенията. Юни е заключил във вас бомба със закъснител, която гърми при всеки миг на по-изявено напрежение. Проблемите в личния живот се задълбочават паралелно с нарастването на задълженията в професионалната сфера. Нервни и избухливи, не преценявате кого наранявате, палейки се от най-малката искра. Бъдете по-търпеливи и изслушвайте всеки, който иска да ви каже нещо важно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!