ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 16.06.2020г.

Вечерта и през нощта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°. За В. Търново се очаква минимална температура около 17°.

Във вторник ще преобладава време със значителна облачност. Преди обяд на места са възможни слаби превалявания от дъжд . В следобедните часове се очакват превалявания от дъжд и гръмотевици на повече места. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 22° и 25°. За В. Търново се очаква максимална температура около 24°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 16°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 10°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.6° през 1987 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.4° през 1982 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 56 минути.

Фаза на Луната: пет денонощия преди новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.