Безплатни занимания за деца организират навън и в градински шатри в летните месеци

НА ОТКРИТО И В ГРАДИНСКИ ШАТРИ ЩЕ БЪДАТ ТАЗИ ГОДИНА ТРАДИЦИОННИТЕ ЛЕТНИ ЗАНИМАНИЯ НА Общинския детски комплекс във Велико Търново. Летните школи и ателиета са безплатни и програмата им стартира от 6 юли с часовете на Клуба по история на родния край на Мария Джамбазова, която ще занимава децата с най-важното от развитието на града ни, както и с бита и културата на търновци през вековете.

От 13 до 17 юли са заниманията по съвременно танцово изкуство в стиловете MTV, хип-хоп и модерн в танцово студио „Обичам да танцувам“ под ръководството на Валентина Караиванова.

От 20 юли учениците от I до VI клас могат да развиват вокалните си умения, да разучават песни със съвременно звучене в школата по вокал, ръководена от Миглена Хаджипенчева – Атанасова.

Ателието „Творя, играя, мога” с ръководител Анелия Пейчева ще отвори врати от 27 юли. В него деца на възраст от първи до четвърти клас ще имат възможност да творят изделия от отпадъчни и естествени материали. Ще изработват хартиени играчки, украси, аксесоари, пана и др.

Работа с различни живописни, графични и приложни техники ще предложи Маги Чолакова в първата седмица на август в Школата по изобразително изкуство. На 10 август отваря и Школата по народно пеене с ръководител Галина Иванова. В нея участниците ще могат да развиват певческите си умения, да разучават народни песни от различни фолклорни области. Желаещите да се занимават с народни хора и ръченица могат да посещават курса на Петър Петров от 17 август.

За най-малките – децата за първи клас, Калоян Тотев е подготвил занимателно обучение по английски език. Чуждоезиковата школа започва от 24 август с много песни и игри. Също от 24 август под ръководството на доц. Митко Димитров, диригент на народния оркестър на „Българче“, любопитните деца ще се занимават с устройството на народните инструменти. Всички ще могат да направят и първите си стъпки във възпроизвеждането на народна музика.

Школите и ателиетата ще работят с деца и ученици от 9 до 12:30 часа.

Родителите на децата и учениците, които ще посещават летните школи и ателиета, трябва да се обадят предварително на телефон 062/62-80-93, 0882 026 269 или да заявят желанието си за участие на имейл или на Фейсбук страницата на Общинския детски комплекс. Освен заявлението за участие е необходимо да декларират, че не им е известно детето им да е било в контакт със заразно болни, няма признаци на заразна болест или положителен резултат за COVID-19, както и че не е поставено под карантина за COVID-19. И двете бланки са налични в сайта на институцията в секциите „Новини“ и „Участие в групите“. Могат да се подадат по електронната поща на адрес: [email protected] Могат да се попълнят и на място, уточнява директорът на Общинския детски комплекс Анелия Пейчева и допълва, че всеки ден ще има медицинско лице с децата, което ще мери температурата им. В сградата и в двора на ОДК няма да се допускат родители. Децата ще бъдат посрещани и изпращани от учителите.

„Когато занятията са на закрито, ще спазваме дистанция от 1,5 метра, затова и броят на  участниците в групите ще варира в зависимост от големината на помещението. Подсигурили сме дезинфектанти и течен сапун. Преди започване на занятия педагогическите специалисти ще инструктират участниците в групите за спазване на лична хигиена“, обяснява още г-жа Пейчева.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.