Водещи новиниОбщество

Поредна наглост: младеж паркира АТВ-то си пред паметника „Асеневци“

САМОНАДЕЯН МЛАД МЪЖ СЕ ПОХВАЛИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ С ПОСТЪПКА, КОЯТО ПРОВОКИРА ВЪЗМУЩЕНИЕТО НА СТОТИЦИ ХОРА. Той публикува снимка, представяща го да позира върху АТВ-то си, паркирано пред паметника „Асеневци“ в старата столица. Районът около Конниците е забранен за автомобилно движение, престой и паркиране на моторни превозни средства.

Деянието му бе прието от потребителите във Фейсбук като поругаване на емблематичния монумент, посветен на 800-годишнината от въстанието на братята боляри Асен и Петър и освобождаването на България от византийско робство.

За нарушението младият мъж може да получи глоба, в случай че органите на реда се самосезират и разследват случая.

ПОСТЪПКАТА НА МОТОЦИКЛЕТИСТА УДИВИТЕЛНО НАПОМНЯ НА СИТУАЦИЯТА ОТ ФЕВРУАРИ ТАЗИ ГОДИНА, когато друг младеж се изфука със снимка в социалните мрежи. Тогава той качи фотос на паркираната си колата си на Владишкия мост в кв. „Асенов“ във Велико Търново. Дързостта му втрещи дори кмета на старата столица инж. д-р Даниел Панов, който публикува във Фейсбук мнението си, че това деяние може да се накаже с 15 000 лв. по Закона за културното наследство. В крайна сметка младежът се сдоби само със символична глоба от 200 лв., която Районният съд му наложи за дребно хулиганство, тъй като пред магистратите той се оправдал, че е студент и няма пари.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *