Образование

Студентите завършват годината с онлайн изпити, изключение само за бъдещите юристи

ОНЛАЙН ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРОВЕДЕНИ ВСИЧКИ ИЗПИТИ НА СТУДЕНТИТЕ В РЕДОВНА, ЗАДОЧНА И ДИСТАНЦИОННА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ, нареди ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов. Заповедта му е във връзка с ограничаването на опасността от разпространение на COVID-19.

Изключение има само за насрочените след 18 юни изпити по задължителните дисциплини на студентите от специалност „Право”, които се провеждат присъствено.

Първата държавна изпитна сесия за всички специалности да се проведе по утвърдения график от 22 юни до 15 юли, а за специалност „Право” втората държавна изпитна сесия е от 1 юни до 31 юли. Писмените и устните държавни изпити и защитите на дипломни работи се провеждат присъствено, а по изключение – електронно, по утвърдени от факултетите правила, се казва още в заповедта.

Кандидат-студентите също ще подават документите си за участие в класирането по електронен път. По същия начин тази година ще бъде извършено и приемането на документи за образователно-квалификационна степен „Магистър“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *