Айфеловата кула отново отваря за посетители

Броят им обаче ще бъде ограничен

Айфеловата кула отново отваря за посетители на 25 юни, след като беше затворена за най-дълго време след Втората световна война, съобщава „Асошиейтед прес“.

В продължение на три месеца достъпът до нея беше забранен.

Броят на посетителите ще бъде ограничен. Асансьорите до върха няма да работят и само първият и вторият етаж ще са достъпни. Отначало изкачването ще е само по стълбите. Всички ще трябва да носят маски.

Препоръчва се билетите да се купуват онлайн.

Друга забележителност на френската столица – центърът „Жорж Помпиду“, който съхранява най-голямата колекция с произведения на модернизма и съвременното изкуство в Европа, се готви за отваряне на 1 юли, предаде „Ройтерс“. Предвижда се посетителите да се движат еднопосочно, а групите да са от не повече от 10 човека.

Книжарницата, ресторантите и дизайнерския магазин в центъра, наричан от французите „Бобур“, ще бъдат отворени на 1 юли. Библиотеката, където обикновено студентите чакат на опашка, за да получат достъп до милионите книги, ще остане засега затворена.

Въпреки че повечето правителства по света все още препоръчват да се избягват международните пътувания, много популярни дестинации започнаха да облекчават ограниченията, въведени заради COVID-19. И насърчават туристите да се върнат обратно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.