Какво ще бъде времето на 18 юни, четвъртък

Вечерта и през нощта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 14° и 17°. За В. Търново се очаква минимална температура около 16°.

В четвъртък ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд и гръмотевици. След обяд валежите ще бъдат по-интензивни и на повече места. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 23° и 26°. За В. Търново се очаква максимална температура около 25°.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава време със значителна облачност и превалявания от дъжд и гръмотевици. След обяд валежите ще бъдат по-интензивни и на повече места. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 16°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 10°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.9° през 2016 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.4° през 2000 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 57 минути.

Фаза на Луната: три денонощия преди новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.