77 четения

Кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов връчиха наградите „Млада Горна Оряховица“

Кметът инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Димитър Николов връчиха наградите „Млада Горна Оряховица“. Това стана на кратка церемония в Гербовата зала на Общината. Отличието е ежегодно и се присъжда в навечерието на 24 май за постижения в различни категории. Заради пандемията тази година церемонията по награждаването бе отложена във времето.

В сферата на образованието и науката с приза бе удостоен възпитаникът на ОУ „Иван Вазов“ Илия Ников. Седмокласникът е носител на два сребърни медала от финалите на международното състезание „Математика без граници“, в което годишно вземат участие над 20 000 ученици от цял свят, класиран е на първите места в областните кръгове на олимпиадите по математика, химия и физика. Илия Ников е призьор и от много други състезания, конкурси и олимпиади, включително и по английски език и музика.

В сферата на културата и изкуството тази година наградата „Млада Горна Оряховица“ се присъжда на Кристина Енчева. Тя е второкласничка в СУ „Вичо Грънчаров“. Кристина Енчева е носител на два златни медала от Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика“ и от Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ – град Шумен, сребърен медал от Националния конкурс „Музикален импулс“ – град Бургас, награди и грамоти от национални и международни конкурси и фестивали. Съвсем скоро осемгодишната Кристина Енчева спечели Гранпри на деветото издание на Фестивала за испанска и романска музика Abanico.

Тази година в сферата на спорта отличието „Млада Горна Оряховица“ е присъдено на тройка жени 11 – 16 г. – Маринела Люцканова, Елина Хинкова от КСА „Акро Нова“ и Александра Нямова, състезател на СКА „Джим денс“. И трите състезателки имат богат натрупан опит в държавни първенства и международни турнири по акробатика. Носители са на множество медали, от които почти всички са златни. През 2019 г. горнооряховската тройка акробатки е част от националния отбор и представя България на Европейското първенство в град Холон, Израел. От 29 двойки момичетата се класират девети. След Европейското първенство подготовката им продължава в по-високата възрастова група.

„Връчваме тази награда като признание за труда и волята ви и за да ви стимулираме. Много съм щастлив, тъй като опитът ни през годините показва, че отличията наистина се отразяват стимулиращо на младите таланти”, каза инж. Добромир Добрев. „Община Горна Оряховица вече бере плодовете на устойчивата си политика по отношение на младите хора. Част от резултатите от отличните условия за развитие виждаме сега в тази зала”, допълни председателят на Общинския съвет Димитър Николов.

Носителите на наградите „Млада Горна Оряховица“ положиха подписите си в летописната книга на Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!