Нов, по-лесен начин за плащане нa местни данъци и такси: от телефона

Общините Велико Търново, Елена, Лясковец и Полски Тръмбеш вече приемат плащане на задължения за данък МПС, данък сгради и такса смет през мобилното приложение iCard.

 

 

Наближава крайният срок за плащане на данък недвижим имот и данък превозно средство за 2020 г. с отстъпка от 5% – 30 юни. Във връзка с пандемията се препоръчва

всички плащания да се извършват онлайн.

С цел предотвратяване на струпването на хора на касите на районните данъчни отдели и в банките, общините Велико Търново, Лясковец, Елена и Полски Тръмбеш предоставиха на гражданите възможност да погасяват задълженията си не само на каса, но и онлайн – през мобилното приложение iCard.

За да проверите или да платите свое задължение или задължение на близък (местни данъци или

битови сметки) чрез iCard, е достатъчно да инсталирате приложението (налично както за

Android, така и за iOS), да преминете през онлайн идентификация и да заредите сметката

си, обясняват създателите на апликацията.

Собствениците на имоти във Велико Търново, Полски Тръмбеш, Елена и Лясковец, които живеят

на разстояние в България или в чужбина, вече имат възможност, където и да са, да обслужват задълженията си с натискането на няколко бутона в мобилното приложение.

Плащането на битови сметки, данъци и такси чрез iCard може да бъде извършено по всяко време и навсякъде по света. Трансакцията се отчита автоматично. Няма такса за плащане на сметки за вода, ток, телефон, парно и т.н.

 

Таксата за плащане на местен данък или такса е минимална – 0,50 лв.

Чрез приложението клиентите на iCard могат да даряват и средства за благотворителни каузи. Услугата е напълно безплатна както за дарителя, така и за приемащата организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.