Общината и “Етър ВТ” организират празник по повод Световния ден на детския футбол

19 юни е Световният ден на детския футбол и се отбелязва с решение на Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) и Международната футболна федерация (ФИФА), подписано през 2001 г., за да се привлече вниманието на децата и младежите към спорта.

В тази връзка и в унисон с визията ни за развитие на спортната култура на децата от най-ранна възраст Община Велико Търново и “Етър ВТ” организират футболен празник с участието на отбори от региона.

Надпреварите, които няма да имат турнирен характер, ще се проведат предстоящия уикенд 20 – 21 юни в три възрастови групи – за деца, родени 2012 година на Футбол 5, и за деца, родени 2011 и 2010 г. на Футбол 7. Ще се проведе и при спазване на мерките за безопасност във връзка с пандемията от КОВИД-19.

Срещите на Футбол 5 ще се проведат в комплекс „Спортно Търново“, а тези за Футбол 7 – на терени „Трифон Иванов“ във Велико Търново и „Петър Шатров“ в село Шемшево.

Участие ще вземат отборите на “Янтра 2013” (Габрово), “Севлиево”, “Дунав” (Русе), “Локомотив” (Горна Оряховица), “Академик” (Свищов), “Локомотив” (Дряново) и домакините от “Етър ВТ”.

През следващите седмици ще бъдат организирани подобни изяви и за деца, родени през 2009 и 2013 година.

Организаторите съвместно с приятели на детския спорт в региона в лицето на фирми “Лайтс” ООД, “Лактима” ЕАД, “Пазари – Велико Търново” ООД, Комплекс „Спортно Търново“, Кметство Шемшево и Общинско предприятие „Спортни имоти“ ще осигурят храна, напитки и предметни награди за всеки участник.

Турнирът ще бъде подкрепен от програмата Grassroots за масов футбол на БФС, целяща развитието на детско-юношеския футбол в България, и е продължение на Мини Шампионската лига по футбол за детските градини, проведена във Велико Търново през есента на 2019 г.

Организаторите планират изявата да се развие и да се превърне в ежегоден международен турнир по повод Световния ден на детския футбол!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *