Горна Оряховица ще привлича млади спортисти с паралелка в ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, ще излизат с професия помощник-треньор

Разкриването на спортна паралелка в ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ бе обсъдена на среща с ръководители на клубове и треньори в Горна Оряховица. В работния форум се включиха кметът инж. Добромир Добрев, председателят на Общинския съвет Димитър Николов, директорът на гимназията Катя Велкова, ресорният заместник-кмет Стефчо Алипиев, шефът на Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ Петя Богданова и общински съветници.

Идеята е да се привлекат талантливи млади спортисти след VII клас, както от Горнооряховска община, така и от съседни. По този начин ще се надгради върху спортната паралелка в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Подобна възможност е грижа и отговорност към бъдещите спортни звезди на България. Тя би им помогнала за създаването на положителни навици и би ги направила конкурентоспособни за утрешния ден, коментира Димитър Николов.

Затова не по-малко важно е каква професия ще придобият тези млади хора. Средното образование трябва да дава професия. Ето защо идеята е от спортната паралелка на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ момчетата и момичетата да излизат с професия помощник-треньор, а които от тях поискат – и с професионална квалификация помощник-инструктор по спортно-туристическа дейност. Така основата за надграждане на образованието в по-горен етап става още по-стабилна, а и се отварят повече възможности при излизането на пазара на труда, допълни Николов.

През последните години, откакто ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ стана общинска, се стараем да съсредоточаваме средства в базата й. Преди 2 г. бе ремонтиран физкултурният салон, а тази бе направен частичен ремонт на спалните помещения. Тенденцията за подобряване на материалната база на училището ще продължи, увери кметът инж. Добромир Добрев.

Снимка: regnews.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.