214 четения

Инициативата „Капачки за бъдеще“ ще гостува във В. Търново и Г. Оряховица

НАЙ-ПОПУЛЯРНАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА МЕДИЦИНСКА АПАРАТУРА ЗА БЕБЕТА „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ ще пристигне във Велико Търново и Горна Оряховица. Организаторите ще приемат на два пункта пластмасовите изделия, които след това ще бъдат рециклирани, а средствата от тях ще бъдат вложени в покупка на техника за отделения по неонатология в страната.

Инициаторите на акцията ще приемат капачки в събота от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред стадион „Ивайло“ в старата столица и на улица „Вичо Грънчаров“ 17 в железничарския град.

„Благодарим на всички, на които им пука за малките общински болници и които са осъзнали, че за да има някакъв шанс България да върви напред, той зависи от това тези, които имат повече възможности, да са солидарни с тези, които имат по-малко. Знаем, че минахме през труден период последните няколко месеца, но успяхме да се справим заедно. Сега е време да продължим да помагаме на лекарите и на бебенцата”, споделиха организаторите Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Благодарение на тяхната кауза МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица се сдоби с модерен кувьоз в края на 2019 година.

Доброволческата инициатива стартира през 2017 година и до момента е успяла да осигури инкубатори за новородени и друга жизнеспасяваща медицинска техника за бебета в 22 града у нас.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *