Парковете във Велико Търново – с алеи за преминаване на кучета

Във великотърновските паркове започна маркиране на алеите, по които собствениците на кучета ще могат да преминават с тях при разходка. В началото и в края на всеки от маршрутите ще бъдат поставени съответните обозначения. Разчертаването ще продължи след стабилизиране на времето.

Със заповед на кмета Даниел Панов разходките с кучета са разрешени по обособени алеи в парковете „Марно поле“, „Дружба“, „Колю Фичето“, „Бузлуджа“, „Акация“, „Никола Габровски“ и до църквата „Възкресение Христово“. Всеки стопанин е длъжен да носи паспорта на своя домашен любимец, като при разходка в парковете да го води на повод, а при определени породи – и с намордник.

Определени са и четири зони за свободно пускане на кучета – в специалните пространства в парковете „Колю Фичето“, „Дружба“ и „Никола Габровски“, както и в целия парк „Света гора“.

3 thoughts on “Парковете във Велико Търново – с алеи за преминаване на кучета

 • 18.06.2020 в 16:24
  Permalink

  Дано след маркирането да има и контрол дали се спазва. До сега практиката показва, че всеки си прави каквото иска т.е. разхожда си кучето където му е кеф. Да не говорим, че в последните десет години съм виждал кучета с намордници не повече от пръстите на едната ми ръка.

  Отговор
 • 18.06.2020 в 16:27
  Permalink

  За неразбралите – на останалите алеи в парковете ще продължава да е забранено, както е било и до сега.

  Отговор
 • 18.06.2020 в 17:05
  Permalink

  До колкото си спомням на общинския съвет през януари беше гласувано да бъде „разрешено преминаването по една крайна алея“. С изненада виждам, че в парк „Колю Фичето“ алеите са две… Кой пак си е позволил свободните съчинения…?!?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.