Кметът на Елена пуска на търг китара с автографи на рок легенди, помага за лечение на двегодишно момиченце

Финалистът в Hell`s kitchen и общински съветник Мартин Трухчев също подпомогна каузата

 

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ ЗА КИТАРА С АВТОГРАФ НА МУЗИКАНТИТЕ ОТ ГРУПА Б.Т.Р. ПУСНА КМЕТЪТ НА ЕЛЕНА ДИЛЯН МЛЪЗЕВ. Средствата, събрани от търга, ще отидат за лечението на двегодишната Зария, която страда от остра лимфобластна левкемия.

Китарата, която инж. Млъзев е обявил за продан, е Ibanez RGA42, добре запазена, с нисък екшън, перфектна електроника и автографи на музиканти от популярната група, което я прави особено ценна.

Началната цена на инструмента е 250 лв., стъпката за наддаване е 50 лв., блиц цена 1000 лв.

Китарата, която инж. Млъзев продава, има интересна история и тя започва в навечерието на Коледа 2017 г. „Тогава вървеше друга благотворителна кампания за една млада жена от Елена. Идеята ми се роди спонтанно – обадих се на Атанас Пенев (Наско) от Б.Т.Р., обясних му накратко, той възторжено прие, занесох му китарата, а два дни по-късно отидох да я взема, подписана от членовете на групата.

На 20 декември 2017 г. вечерта се състоя традиционната среща на Община Елена с местния бизнес и партньорите в различни проекти. Обявих начална цена за китарата с автографите от 200 лв. След наддаване тя бе спечелена от бизнесмен от региона с инициали В. С., който има интереси в областта на телекомуникациите, търговията и други сектори в няколко общини. Достигнатата цена бе 1000 лв., които бяха внесени веднага в полза на каузата. Спечелилият търга обаче, тръгвайки си, не взе китарата, остави ми я за съхранение и оттогава, вече две години и половина, стои в кабинета ми“, разказва кметът на Елена. И допълва, че преди дни му се обадил с идеята китарата отново да бъде пусната на търг.

Зария живее с тази диагноза вече почти две години. Тя била само на 10 месеца, когато лекарите установили страшното заболяване. Оттогава момиченцето се лекува. Зария била стабилизирана, но… за кратко. През април тази година болестта дала рецидив.

Клиника в Германия дава надежда за живот – трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки за сума, непосилна за родителите.

Тук е моментът да се обърнем към хората, готови да отворят сърцата си и да помогнат на малкото момиче, казва още инж. Млъзев.

ДЕН ПО-РАНО ПЪК В БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ БАЗАР СЕ ВКЛЮЧИ И ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК от възрожденското градче и любимец на зрителите на предаването Hell`s kitchen Мартин Трухчев. Шеф-готвачът реши да се раздели с една от куртките, които носеше в кулинарното шоу. Той обяви на търг в благотворителната Фейсбук група готварската униформа с начална цена 100 лв.

Двамата призоваха повече хора да се включат с дарения, за да се пристъпи към лечение на Зария. На момиченцето неотложно трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор. Операцията ще бъде направена в Германия, в Университетска клиника във Франкфурт, а сумата, която трябва да бъде събрана, е 100 000 евро. 31 август 2020 г. е определена дата за приемане в болницата и пристъпване към последващо лечение.

 

Може да дарите по следните начини: IBAN: BG22UNCR70001524029530 (титуляр: Милчо Златков Златев)

paypal.com: [email protected]

epay.bg КИН: 2512788094

За китарата може да наддавате на https://www.facebook.com/groups/372784530362329/permalink/375614653412650/.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *