4562 четения

Вдигат три нови хотела, с електронен достъп ще заменят персонала

Пред завършване е и петзвездният „Света гора Резидънс“, както и най-големият хотел в старата част

 

ТРИ НОВИ ХОТЕЛА ВДИГАТ ПРЕДПРИЕМАЧИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СЪСЕДНОТО ГРАДЧЕ КИЛИФАРЕВО. Строителните им разрешителни вече са одобрени от строителната дирекция на кметството и по част от тях вече се работи, разбра „Борба“. Голям хотел с две крила на ул. „Магистрална“ в югозападната част на кв. „Колю Фичето“ с подход от главния път София – Варна прави бизнесменът Мирослав Велчев. Според проекта му мястото за настаняване ще е новост за местния туристически пазар с такива големи мащаби. Практически хотелът няма да страда от особена липса на кадри, тъй като ще разчита на електронни системи за достъп с кодове, които елиминират физическото присъствие, а обикновен смартфон може да служи като ключ. Обекти от подобен тип вече има на доста места в Европа и Америка, а сега способът навлиза и в старата столица. Принципът е, че посетителят получава специален код, с който влиза и се настанява с валидност за периода на заплатения или резервиран престой, без да ангажира рецепционист, който да го посреща.

Голяма жилищна сграда с хотелска част на няколко нива и подземни и надземни паркинги е другият актуален проект. Той се реализира в близост до Спортното училище „Георги Живков“ на ул. „Борис Богданов“, до комплексите на скандалния предприемач Христо Чапанов. Пред завършване след няколкогодишно строителство е и бъдещата местна туристическа перла „Света гора Резидънс“. Петзвездният хотел е разположен на мястото на някогашния мотел на входа на болярския град откъм Варна. Вече е готов и най-големият хотел в старата част на града. Кокетният комплекс на „Съни турс“ се простира на площ от над 3500 метра. Той е от типа „апартхотел“ с над 120 апартамента в него. Това е вторият обект на компанията, която притежава и парк-хотел „Асеневци“ на ул. „Опълченска“.

Новият обект се намира на ул. „Йордан Инджето“ в близост до Хуманитарна гимназия. „Съни турс“ изкупи множество къщи в района, както и бившата сграда на ТПК „Метал“ в съседство на някогашния жп пансион.

ЗА ПРЪВ ПЪТ В НОВАТА ИСТОРИЯ НА КИЛИФАРЕВО В ГРАДЧЕТО СЪЩО СЕ ПРАВИ ХОТЕЛ. Тамошният обект за настаняване обаче ще е с по-ниска категория. Разположен е в централната част и в концепцията му влиза даже в него да бъдат настанявани работници, ангажирани с местни проекти.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *