Даниел Панов ще участва в международна видеоконференция за дигитализация на културното наследство

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов ще вземе участие в международна видеоконференция по проблемите на дигитализацията и иновациите в областта на културното наследство.

Събитието се организира по инициатива на българския евродепутат Искра Михайлова, член на групата „Обнови Европа“ в Европейския парламент.

Сред лекторите в конференцията са Мария Габриел – комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, председателят на Комисията по културата и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, министърът на културата Боил Банов, заместник-председателят на БАН чл.- кор. проф. Васил Николов, както и Греъм Бел – член на борда на EuropaNostra – организацията, която присъжда Европейските годишни награди за културно наследство. Участие ще вземат също арх. Габриела Семова-Колева – председател на Българския национален комитет на Международния съвет за паметници на културата и забележителни места (ICOMOS), чл.- кор. проф. Мила Сантова – председател на Българския национален комитет на Международния съвет на музеите (ICOM), депутати, университетски преподаватели и експерти.

Даниел Панов ще представи гледната точка на общините относно процесите на дигитализация и опазване на културното наследство и ще сподели опита на Велико Търново в тази сфера.

Видеоконференцията „Дигитализация и иновации в областта на културното наследство – предизвикателства и възможности“ ще се състои на 22 юни 2020 г. от 10:00 ч. Конференцията ще може да бъде наблюдавана в реално време във Фейсбук профила на Искра Михайлова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *