ОбществоТемида

Трима, обвинени за обир на метална каса, за трети път на съд

Трима осъдени за обир на метална каса с 5418 лева жалят присъди пред Великотърновския окръжен съд, а казусът ще се гледа за… трети път.

30-годишният Валентин С., 27-годишният Димитър И. и 38-годишният Павлин са извършили кражбата на 14.06.2016 г. във Велико Търново на ул. „Димитър Буйнозов“ N 34. Във фирмен офис те строшили три секретни патрона на входната врата чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, и техническо средство за счуване на секретни патрони, отнели метална каса на стойност 207 лв. и съдържащата се в нея парична сума в размер на 5418 лв. Освен това задигнали и 500 лв. от Г. Н. М. от Велико Търново. Всички вещи са на обща стойност 6125 лв. и са собственост на управителката на търговското дружество. Димитър е получил от Районния съд три години условно, Павлин – години и четири месеца, а Валентин е пратен зад решетките за година и половина, защото преди имал други престъпления.

Делото се гледа за трети път от състав на Окръжен съд – Велико Търново. През 2019 година той отменя присъдата, постановена от Районен съд, и оправдава подсъдимите по повдигнатите им обвинения. След касационен протест на Окръжна прокуратура ВКС отменя оправдателната присъда и връща делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, което ще се гледа тази седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *