Трима, обвинени за обир на метална каса, за трети път на съд

Трима осъдени за обир на метална каса с 5418 лева жалят присъди пред Великотърновския окръжен съд, а казусът ще се гледа за… трети път.

30-годишният Валентин С., 27-годишният Димитър И. и 38-годишният Павлин са извършили кражбата на 14.06.2016 г. във Велико Търново на ул. „Димитър Буйнозов“ N 34. Във фирмен офис те строшили три секретни патрона на входната врата чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, и техническо средство за счуване на секретни патрони, отнели метална каса на стойност 207 лв. и съдържащата се в нея парична сума в размер на 5418 лв. Освен това задигнали и 500 лв. от Г. Н. М. от Велико Търново. Всички вещи са на обща стойност 6125 лв. и са собственост на управителката на търговското дружество. Димитър е получил от Районния съд три години условно, Павлин – години и четири месеца, а Валентин е пратен зад решетките за година и половина, защото преди имал други престъпления.

Делото се гледа за трети път от състав на Окръжен съд – Велико Търново. През 2019 година той отменя присъдата, постановена от Районен съд, и оправдава подсъдимите по повдигнатите им обвинения. След касационен протест на Окръжна прокуратура ВКС отменя оправдателната присъда и връща делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, което ще се гледа тази седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.